Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po ztraceném chlapci pátral na Letovicku i vrtulník s termovizí

Závěr rodinné víkendové oslavy v obci Zboněk na Letovicku dostal hodinu před půlnocí 26. května 2018 hodně dramatický náboj. To, když se jeden z účastníků oslavy vydal k autu se svým tříletým synem. Jenže ten se mu ve chvíli, kdy otec prohledával vozidlo, najednou ztratil.

Když okamžité hledání chlapce všemi účastníky akce nepřineslo brzy výsledek, povolali rodiče na pomoc policii. Do pátrací akce bylo postupně nasazeno téměř šest desítek policistů, čtyřicet hasičů, strážníci letovické městské policie, policejní psovod se služebním psem a vrtulník s termovizí.

Blízké okolí policisté spolu s dalšími povolanými posilami postupně prohledávali v rojnicích. V těsné blízkosti řeky, železnice a frekventované silnice byl oprávněný předpoklad, že je chlapec vystaven opravdu velkému nebezpečí.

Pátrání slavilo krátce po třetí hodině ranní úspěch. Hlídka dopravních policistů hošíka vypátrala na cyklostezce poblíž obce. Vystresovaného, s odřeninami v obličeji a na rukou jej předala do péče zdravotníků.

por. Bohumil Malášek
Policie ČR
Sdílet