Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Více než 170 hasičů-cyklistů projelo Šluknovským výběžkem, navštívili i německé kolegy

V sobotu 2. června 2018 byl pro hasiče a jejich příznivce nabitý den. Někteří odjeli do Prahy na velkou hasičskou fontánu, další se vrhli na sport.

Přestože původní předpověď předpokládala deštivý den, nakonec ve Šluknovském výběžku nespadla ani kapka. A tak se mohla kolona cyklistů vydat na již 18. ročník cyklo projížďky s názvem S hasiči na kolech.

Na letošní trať se vydalo více jak 170 cyklistů ve slušivých světle růžových dresech. I obyvatelé našeho města byli po poledni zaskočení růžovou kolonou doprovázenou českými i německými hasičskými auty.

Na okružní trati startující a končící v Rumburku se účastníci zastavili v hasičských zbrojnicích v Krásné Lípě, Rybništi, Horním a Dolním Podluží, Grossschönau a Varnsdorfu, kde je čekalo drobné pohoštění.

Po skončení vyjížďky se jezdci posilnili hasičským gulášem na faře u hasičárny, kde také proběhlo vyhodnocení a poděkování.

Letošní vyjížďky se zúčastnili hasiči i nehasiči z Rumburka, Krásné Lípy, Rybniště, Dolního Podluží, Šluknova, Království, Nového Boru, Grossschönau, Seifhennersdorfu, Leutersdorfu a Oderwitz.

Za trička a občerstvení je zapotřebí poděkovat městu Rumburk, navštíveným hasičským sborům, firmám Rekasped a Probo. Zvláštní poděkování patří mechanikům z cykloservisu Brabec, kteří pomáhali účastníkům s defekty a opravami.

Jiří Sucharda
Sdílet