Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár chalupy v Kunraticích u Cvikova způsobil škodu za 1,5 milionu korun

Požár chalupy v Kunraticích u Cvikova byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje dnes v 6 hodin ráno. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí spolu s dobrovolnými hasiči z Kunratic u Cvikova, ze Cvikova a z Nového Boru s 5 cisternový­mi vozy.

Požár chalupy v Kunraticích u Cvikova byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje dnes v 6 hodin ráno. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí spolu s dobrovolnými hasiči z Kunratic u Cvikova, ze Cvikova a z Nového Boru s 5 cisternovými vozy.

Hasiči na udané adrese našli rekreační chalupu, která byla z poloviny zděná a z poloviny roubená. V chatě v době příjezdu hasičů nikdo nebyl. Hasiči odpojili přívod elektrické energie a plynu do chaty a na požár nasadili dva vodní proudy. Ohnisko požáru našli v přízemí domu. Oheň dostali pod kontrolu v půl sedmé a dohasili ho po dalších dvou hodinách. Mezitím odvětrávali dům, dohašovali další ohniska a rozebírali střešní konstrukce.

Příčina vzniku požáru je v šetření. Oheň zničil vnitřní dřevěné nosné konstrukce, část stropních trámů a vnitřní vybavení chaty. Prvotní odhad výše požárem vzniklé škody činí 1,5 milionu korun. Hasičům se podařilo uchránit majetek v hodnotě 1 milionu.



Info: por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap- 

Sdílet