Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Raduň havaroval osobní automobil, zraněno bylo pět lidí

V neděli 10. června 2018 v 17:43 byla na operační středisko HZS MSK nahlášena dopravní nehoda osobního automobilu, která se stala v katastru obce Raduň v okrese Opava.

Na místo události byli okamžitě povoláni profesionální hasiči ze stanice Opava spolu s dobrovolnými kolegy z obce Opava – Kylešovice s celkem dvěma cisternami.

V době nehody ve vozidle cestovaly dvě děti a tři dospělé osoby. Při příjezdu jednotek na místo nehody byly všechny osoby již mimo havarované vozidlo v péči přítomných posádek Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje (ZZS MSK).

Hasiči provedli na místě zásahu zajištění vozidla a protipožární opatření. Dále asistovali posádkám ZZS MSK s ošetřováním a transportem účastníků nehody do připravených sanitních vozidel a do vrtulníku letecké záchranné služby Moravskoslezského kraje, který byl dodatečně na místo události také povolán.

Během péče o zraněné osoby hasiči předali dvěma dětem i plyšové hračky, které jsou součásti posttraumatické péče poskytované nejmenším účastníkům nejen u dopravních nehod. Tyto hračky jsou standardní výbavou zásahových automobilu právě pro tyto typy události.

Po zdokumentování nehody Polici České republiky jednotky asistovaly s naložením havarovaného automobilu na vozidlo odtahové služby, uklidily komunikaci a následně se vrátily zpět na své domovské základny.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet