Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dráček Hasík opět uklidňoval plačící děti

Dráček Hasík, maskot preventivního programu HZS Jihomoravského kraje, opět uklidňoval malé děti při zásahu hasičů v Brně.

Dráček Hasík, maskot preventivního programu HZS Jihomoravského kraje, opět uklidňoval malé děti při zásahu hasičů v Brně.

Jednotka ze stanice v Bauerově ulici v úterý po 14. hodině vyjela k záchraně dítěte, uvězněného v autě na parkovišti u obchodního centra Avion ve Skandinávské ulici. Chlapce, narozeného v roce 2008, jeho matka uložila a připoutala do dětské sedačky vozidla Audi. Při nakládání kočárku ale klíče od vozu zůstaly omylem v zavazadlovém prostoru. Při příjezdu hasičů bylo dítě uvnitř auta asi 10 minut a bylo vystrašené a uplakané. Hasiči byli připraveni do auta vniknout násilím po rozbití okna, ale ženě se podařilo sehnat manžela, který byl nedaleko a na místo vyrazil s náhradními klíči.

Během čekání na náhradní klíče hasiči chlapce uvnitř auta neustále přes sklo kontrolovali a snažili se ho spolu s jeho matkou uklidnit. Protože ale u auta byly další tři plačící malé děti, které byly ze situace značně vystrašené, hasiči jim věnovali plyšového dráčka a dali jim napít. Hračkou se vystresované děti podařilo uklidnit až do příjezdu muže s náhradními klíči. Auto tak bylo možné během necelých pěti minut otevřít bez poškození a chlapce ze sedačky v rozpálené kabině dostat ven. Dítěti hasiči vodou osvěžili ruce a nohy a chlapce i s autem zcela v pořádku předali rodičům.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje 

-kow-

Sdílet