Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po těžkém úrazu při kácení v lese u Kudlova

Dne 29. 7. 2009 v 17:22 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po zavalení člověka stromem v lese u Kudlova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem.

Dne 29. 7. 2009 v 17:22 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po zavalení člověka stromem v lese u Kudlova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že při kácení stromů došlo k pádu jednoho z nich na ženu, která byla velmi vážně zraněna.

Dojezd hasičů a záchranářů na místo nehody byl komplikovaný. Hasiči museli své vozy nejdříve v lese odstavit a zbylých asi 400 metrů dojít pěšky. Na místo se tak dostali asi po pětadvaceti minutách od vyžádání pomoci na tísňové lince.

Starší pár v lese kácel stromy pro dřevo na topení. Jeden padající strom se vychýlil z dráhy a při pádu zasáhl dvaasedmdesátiletou ženu. Ta utrpěla velmi vážné zranění s podezřením na zlomeninu krční páteře. Po nutné fixaci byla uložena na transportní nosítka a hasiči přenesena do sanitního vozu. Na místo vyjel i terénní vůz zdravotníků Land Rover, kterým byla pacientka přepravena do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Případ na místě šetřila policie. Muž kácející stromy nebyl při nehodě zraněn.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet