Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nakloněná zídka mladíkovi přimáčkla nohy

K záchraně mladíka, kterému nakloněná zídka přimáčkla nohy, dnes hasiči vyjížděli do Veverské Bítýšky na Brněnsku.

K záchraně mladíka, kterému nakloněná zídka přimáčkla nohy, dnes hasiči vyjížděli do Veverské Bítýšky na Brněnsku.

Sedmnáctiletý chlapec s dalším mladíkem dopoledne odkopával zeminu pro rozšíření základů garáže u rodinného domu v Tišnovské ulici. Při kopání se ale narušila stabilita kamenné zídky před domem a nakloněná zídka mladíkovi přimáčkla nohy. Druhý chlapec okamžitě volal o pomoc a na jeho volání přiběhli muži pracující na stavbě sousedního domu. Ti zídku pomocí kulatin stabilizovali proti dalšímu pohybu a zavolali hasiče.

Událost byla na tísňovou linku hasičů ohlášena v 9.55 hodin. Na místo vyjely tři jednotky hasičů – profesionální jednotka ze stanice v Tišnově a další profesionální jednotka s družstvem hasičů – lezců s technikou k záchraně zavalených osob ze stanice v Lidické ulici v Brně, a dobrovolná jednotka z Veverské Bítýšky. Hasiči k vyproštění mladíka nachystali hydraulickou techniku, tu ale nemuseli použít, protože zídku se podařilo ručně zvednout a mladíka vytáhnout. V 10.10 hodin, tedy 15 minut od ohlášení události, mladíka hasiči předali zdravotníkům, kteří ho k dalšímu vyšetření převezli do nemocnice. Díky rychlé pomoci mužů ze sousední stavby a hasičů mladík neutrpěl vážnější zranění, se záchranáři komunikoval a do sanitky došel po vlastních nohou.

Nakloněnou kamennou, zhruba dva metry vysokou a několik metrů dlouho zídku pak hasiči narovnali do původní polohy a ukončili zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje 

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet