Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lánské hasiče zaměstnaly popadané stromy

Na žádost KOPIS Kladno byla v neděli 2. srpna 2009 v 17:58 hodin vyslána zásahová jednotka hasičů z Lán se dvěma zásahovými vozidly k popadaným stromům nedaleko lánského zámku.

Na žádost KOPIS Kladno byla v neděli 2. srpna 2009 v 17:58 hodin vyslána zásahová jednotka hasičů z Lán se dvěma zásahovými vozidly k popadaným stromům nedaleko lánského zámku. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se nejedná o jedinou událost v katastru obce Lány.

Hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o čtyři vzrostlé popadané stromy. První strom spadl přes silniční komunikaci u Muzea Tomáše Garigua Masaryka. Strom bránil provozu v jednom z jízdních pruhů. Proto hasiči přistavili zásahové vozidlo, tak aby se chránili před projížějícími dopravními prostředky a strom rozřezali pomocí motorové pily.

Další mohutný strom spadl na zděný plot u zámecké brány. Pomocí motorových pil byl strom rozřezán a odklizen technickými službami. Velké štěstí měla řidička osobního vozidla, kterou uvěznily dva spadlé stromy též u lánského zámku. Hasiči oba mohutné stromy odstranili pomocí motorových pil a zemědělské techniky.

Další dva stromy odstraňovala lánská jednotka ze silniční komunikace u drůbežárny.

Poslední událost hasiči objevili nedaleko hasičské zbrojnice, kde spadl vzrostlý strom na dětské hřiště a částečně zasahoval i do silniční komunikace. Hasiči za použití všech ochranných pomůcek strom rozřezali a odstranili mimo vozovku. Doprava byla na několika místech řízena kyvadlově.

Lukáš Vejvar
JSDH Lány

-kow-

Sdílet