Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Potápění na Teplicku skončilo tragédií, dva potápěči se nevynořili

Dne 26. června 2018 před desátou hodinou přijali policisté oznámení, že se při cvičení potápěčů na Barboře v Oldřichově nevynořili dva muži. Po obou ihned začali pátrat jejich kolegové a rovněž policejní potápěči zásahové jednotky ve spolupráci s hasiči.

Policejní psovod prohledával břehy vodní nádrže, kvůli velké hloubce byli na místo povoláni i policisté z Odboru speciálních potápěčských a výcvikových činností z Brna a Frýdku Místku se speciální technikou.

Ani přes nasazení sonaru a robota s kamerou se do večera nepodařilo pohřešované muže nalézt. S rodinami pohřešovaných po celou dobu úzce spolupracoval policejní psycholog, od rána 27. června 2018 pátrací akce pokračovala.

Před dvanáctou hodinou nalezli policejní potápěči oba hledané muže mrtvé v hloubce několika desítek metrů, na místo byl přivolán i soudní znalec. K objasnění příčiny úmrtí bude nařízena soudní pitva, bližšími okolnostmi tragického případu se budou zabývat tepličtí kriminalisté.

Ztracení obou mužů, kteří byli profesionálními hasiči Severočeských dolů a prodělávali na Barboře potápěčský výcvik, ohlásil policii jejich instruktor,

uvedl server iDnes.cz

por. Bc. Daniel Vítek
Policie ČR
Sdílet