Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeden člověk nepřežil střet čtyř osobních vozidel s nákladním mezi Zahrádkami a Jestřebím na Českolipsku

Dne 2. července 2018 v 10:37 hodin byla hasičům ohlášena vážná dopravní nehoda na silnici I/9 mezi obcemi Zahrádky a Jestřebí. Operační technik tísňové linky 112 přijal od oznamovatele informaci, že došlo ke srážce nákladního vozidla s osobním a jsou zde těžká zranění.

Operační důstojník vyslal ihned na místo události celkem tři jednotky – profesionální hasiče z České Lípy, Doks a dobrovolnou jednotku z České Lípy.

Po příjezdu na místo zásahu hasiči průzkumem zjistili, že se jedná skutečně o vážnou dopravní nehodu, konkrétně jednoho nákladního vozidla s přívěsem a 4 osobních vozidel.

Z dosavadního vyšetřování vyplynulo, že kolem půl jedenácté dopoledne řidič osobního vozidla značky Renault, jedoucí ve směru od České Lípy, v lesním úseku mezi Zahrádkami a Jestřebím z nezjištěných důvodů vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním vozidlem s tahačem převážejícím kamení.

Při fatálním střetu došlo ke značné destrukci obou vozidel, z nichž do okolí vylétaly jejich některé části a zasáhly za renaultem jedoucí dva osobní vozy. Řidič třetího vozidla v této koloně se vzniklému riziku vyhnul sjetím do příkop

por. Bc. Ivana Baláková, Policie ČR

Hasiči provedli zajištění místa události, uzavření komunikace a pomáhali ZZS s ošetřením účastníků nehody. Bohužel u jedné osoby, která se nacházela v osobním voze, lékař konstatoval smrt. Další osobu se středně těžkým zraněním hasiči předali ZZS.

Po vyproštění zemřelé osoby pomocí hydraulického zařízení a odstranění úniků provozních kapalin se jednotky vrátily na své základny.

por. Daniel Mlčoch, DiS
HZS Libereckého kraje

Foto: Policie ČR
Sdílet