Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedbalost dělníků, kteří při pokládce lepenky způsobili požár, řešena pokutou

Dne 6. 8. 2009 v 10:25 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy haly ve Starém Městě. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Starého Města a Kunovic.

Dne 6. 8. 2009 v 10:25 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy haly ve Starém Městě. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Starého Města a Kunovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru na střeše jedné z budov v areálu firem.

Před příjezdem hasičů se snažili zaměstnanci požár na střeše hasit pomocí přenosných hasicích přístrojů. Jejich zásah byl účinný a dokázal zpočátku plameny zastavit. Do konstrukcí střechy se však nedostali a na pomoc museli vyjet hasiči.

První cisterna profesionálů byla na místě za čtyři minuty od výjezdu. Hasiči pronikli na střechu, kde požár dohasili. K celkové likvidaci požáru však museli odkrýt část plochy střechy a postupně uhasit skrytá ohniska v dřevěných konstrukcích. Požár byl zlikvidován asi po půlhodině prací. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Dělníci na střeše pokládali lepenku a při nahřívání došlo k požáru dřevěných konstrukcí. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 20.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 300 tis. Kč. Přestupkové jednání bylo vyřešeno na místě v blokovém řízení.

Info: mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-wap-

Sdílet