Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škoda způsobená požárem supermarketu ve Frýdku-Místku přesáhne milion korun

Celkem čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly v pátek v noci 6. 7. 2018 ve Frýdku-Místku u požáru objektu supermarketu na ulici 
1. máje. Oheň a kouř poničil jak stavební prvky tak vystavené či uskladněné zboží. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Operační středisko HZS MSK přijalo tísňové volání 30 minut po 
22. hodině. Na místo byla ihned vyslána jednotka profesionálních hasičů z Moravskoslezského kraje ze stanice Frýdek-Místek spolu s dobrovolnými kolegy z Frýdku-Místku-Frýdku.

Po dojezdu první jednotky si velitel zásahu dále povolal na místo profesionální hasiče ze stanice Nošovice spolu s dobrovolnými kolegy ze Sedliště. Na místě zasahovalo celkem 6 cisternových automobilů a jeden automobilový žebřík.

Po příjezdu na místo události hasiči okamžitě zahájili hasební práce na objektu ze dvou stran. Celkem byly nasazeny 3 útočné vodní proudy, kterými se podařilo hasičům požár lokalizovat a následně i zlikvidovat.

Celý supermarket byl silně zakouřen, proto hasiči během celého zásahu používali termokameru k vyhledávání skrytých ohnisek požáru a nasadili přetlakovou ventilaci k odvětrání prostor. Celková likvidace požáru byla provedena po 4 hodinách od ohlášení události na operační středisko HZS MSK.

Po ukončení hasebních prací se většina jednotek vrátila zpět na své základny. Jednotka sboru dobrovolných hasičů z Frýdku-Místku-Frýdku zůstala po zbytek noci na místě události a prováděla dohled na místě zásahu.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet