Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oktávka shořela a zapálila strniště

Hasičům se podařilo požár intenzivním hašením rychle lokalizovat a uhasit. Požár zasáhl také strniště na poli, které muselo být uhašeno před případným dalším rozšířením.

Dne 7. 8. 2009 ve 12:54 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta na poli u obce Zdounky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Zdounek a Zborovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na poli se strništěm došlo k rozsáhlému požáru odstaveného osobního auta zn. Š Octavia.

Z hasičů na místo dorazila jako první jednotka dobrovolníků ze Zdounek, která čelila rozsáhlému požáru osobního auta. Hasičům se přesto podařilo požár intenzivním hašením rychle lokalizovat a uhasit. Požár zasáhl také strniště na poli, které muselo být uhašeno před případným dalším rozšířením. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že vozidlo odstavil na poli a odešel do nedaleké chatové oblasti. Během jeho nepřítomnosti došlo k požáru, který auto kompletně zničil. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 75.000 Kč.

Vyšetřovatel se domnívá, že požár vznikl odstavením auta nad suchou slámu strniště a pravděpodobně od zahřátého výfuku došlo k plamennému hoření. Požár zasáhl celé auto a část pole.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw

Sdílet