Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po větším počtu nehod ve Zlínském kraji

Dne 8. 8. 2009 vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji k většímu počtu dopravních nehod a havárií. Mezi nimi byly i těžké nehody a havárie s motocykly variací dvou, tří i čtyř kol.

Dne 8. 8. 2009 vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji k většímu počtu dopravních nehod a havárií. Mezi nimi byly i těžké nehody a havárie s motocykly variací dvou, tří i čtyř kol.

15:50 – Střílky

Profesionální hasiči z Morkovic-Slížan vyjeli společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Koryčan na hlášenou dopravní nehodu s motorkářem u obce Střílky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici před obcí Lískovec došlo k tragickému střetu motorkáře s traktorem.

Pětatřicetiletý řidič motocyklu čelně narazil do protijedoucího lesního traktoru s radlicí a přívěsem. Motocyklista svým těžkým zraněním podlehl na místě, a to i přes čtyřicetiminutovou snahu lékařů o oživení. Po nárazu motocykl pokračoval v jízdě, až se zastavil v poli, asi 100 metrů za místem střetu.

Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a pomohli s odklízením motocyklu. Při zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezana průjezdnost na Koryčany.

14:52 – Otrokovice

Profesionální hasiči vyjeli na pomoc po dopravní nehodě dvou osobních aut, při které se zranilo několik osob i jedno dítě. Všichni zranění byli vyproštěni ještě před příjezdem hasičů.

14:41 – Lukov

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc po dopravní nehodě mezi motorkou a osobním autem u Lukova. Na místě bylo zjištěno, že došlo k lehkému střetu a k následnému pádu motorkáře a jeho spolujezdkyně na vozovku u konce obce. Po pádu motocyklu se řidič i jeho spolujezdkyně zranili a po ošetření byli oba odvezeni do nemocnice k další nezbytné péči. Hasiči zajistili motocykl proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

13:20 – Bílovice

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po těžké dopravní havárii motorkáře. Řidič motocyklu nezvládl ve vysoké rychlosti svůj stoj a ve směru na Topolnou havaroval do příkopu u pole. Při nehodě se těžce zranil a od vážného zranění ho neochránila malá přilba na hlavě. Hasiči pomohli muže naložit do vrtulníku zdravotnické záchranné služby a následně byl transportován do nemocnice.

13:05 – Vizovice

Profesionální i dobrovolní hasiči pomáhali na místě po těžké dopravní nehodě mezi osobním autem a motorovou tříkolkou. Podrobná zpráva – zde.

12:48 – Francova Lhota

Profesionální hasiči z Valašských Klobouk, posíleni o dobrovolné hasiče z Francovy Lhoty vyjeli na pomoc po těžké havárii čtyřkolové motorky domácí výroby u obce Francova Lhota. Řidič nezvládl přejezd terénní nerovnosti a při couvání se na něj stroj převrátil.

Nehoda se stala nedaleko obce a místní občané přispěchali rychle na pomoc. Stroj byl rychle z muže odvalen, ale ten utrpěl vážná zranění a upadl do bezvědomí. Hasiči společně se zdravotníky pomohli motorkáře naložit na nosítka a přenést do přivolaného vrtulníku letecké zdravotnické služby. Pacient byl transportován do nemocnice.

11:29 – Fryšták

Jednotka profesionálních hasičů vyjela na pomoc po dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š Favorit a Ford Mondeo. Po vzájemném čelním střetu došlo ke zranění řidičky prvního vozu, která se z vraku dostala ven sama. Zraněna byla také spolujezdkyně z druhého vozu. Obě ženy byly ošetřeny a odvezeny do nemocnice. Hasiči se postarali o vraky aut, které bylo nutné zabezpečit proti požáru. Uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Doprava na spojovací cestě k ZOO Lešná byla omezena.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet