Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkendové požáry v Karlovarském kraji

Hasiči Karlovarského kraje měli o víkendu 8. a 9. srpna napilno. Za dva dny vyjížděli k celkem 11 požárům v celém kraji.

Hasiči karlovarského kraje měli o víkendu 8. a 9. srpna napilno. Za dva dny vyjížděli k celkem 11 požárům v celém kraji.

Sokolov:

Dvakrát vyjížděly jednotky hasičů k požáru skládky komunálního odpadu na Vřesové.

Poprvé, v sobotu po 18. hodině, kdy byly na místo vyslány 4 jednotky, profesionálové ze Sokolova, podnikový hasiči Sokolovské uhelné a dobrovolní hasiči z Chodova a Oloví. S ohněm na ploše cca 300 m2 bojovali 3 hodiny. Vzhledem k tomu, že zde hořel jen odpad, je škoda na majetku nulová.

Podruhé na stejném místě hořelo v neděli okolo 7. hodiny ráno. Tentokrát byli na místo povolání jen hasiči ze Sokolova a Sokolovské uhelné. Škoda opět žádná nevznikla, ale zasahující hasiči měli další tři hodiny o „zábavu“ postaráno.

V neděli dopoledne hořelo i na Bublavě. Na korbě staré Pragy V3S začaly hořet balíky slámy, které auto převáželo. Profesionální i dobrovolní hasiči z Kraslic a Bublavy oheň zlikvidovali do 30 minut. Ke škodě nedošlo.

Cheb:

Události v okolí Chebu odstartoval požár lesní hrabanky u obce Libá v sobotu dopoledne. Nepřístupný terén zásah komplikoval a oheň proto zaměstnal 3 jednotky hasičů. Na jeho likvidaci se podíleli profesionální hasiči z Chebu a dobrovolní hasiči z Libé a Hazlova.

Tři jednotky hasičů zasahovaly i u požáru sklepa v Aši, který byl na tísňovou linku 112 nahlášen v neděli krátce po 6 hodině ráno. V Příbramské ulici došlo k požáru pilin a dřeva ve sklepních prostorách neobydleného domu. V té době byly uvnitř dvě osoby, jednu hasiči evakuovali s pomocí vyváděcí masky napojené na dýchací přístroj, druhá už byla venku, obě byly předány do péče zdravotnické záchranné služby, protože se nadýchaly kouře. Do hodiny byl požár zlikvidován. Vyšetřovatel odhadl škodu na 50 tisíc korun. Příčina zůstává v šetření.

Karlovy Vary:

Čtyři hasičské cisterny vyjely v neděli odpoledne k požáru sena a stájí v jezdeckém klubu ve Staré Roli. Profesionální hasiči z Karlových Varů s dobrovolnými hasiči ze Staré Role a Tašovic oheň zlikvidovali za 30 minut. Plameny zničily čtyři venkovní boxy a seno, které v nich bylo uskladněno. Škoda je odhadnuta na 40 tisíc korun, příčina se vyšetřuje.

Ostrovští dobrovolní hasiči zase likvidovali požár osobního auta Ford Eskort v neděli po jedné hodině ráno. Příčinu i způsobenou škodu zjišťují naši vyšetřovatelé a policie České republiky.

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kra­je

-kow-

Sdílet