Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Voda vytopila sklepy, hladina skoro dva metry

Dne 12. 8. 2009 v 11:54 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po zaplavení sklepů v centru Uherského Brodu. Průzkumem na místě se ukázalo, že voda z prasklého vodovodního řadu zaplavila několik sklepů. Hasiči museli nasadit plovoucí i kalová čerpadla, kterými se snažili vodu dostat ven a přečerpat ji do kanalizace.

Dne 12. 8. 2009 v 11:54 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po zaplavení sklepů v centru Uherského Brodu.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k zaplavení sklepů pod prodejnami v centru města.

Průzkumem na místě se ukázalo, že voda z prasklého vodovodního řadu zaplavila několik sklepů. Hasiči museli nasadit plovoucí i kalová čerpadla, kterými se snažili vodu dostat ven a přečerpat ji do kanalizace.

Místy dosahovala hladina vody ve sklepích až téměř dvou metrů a odčerpání vody z plochy asi 40 m2 zabralo hasičům i použité technice dvě hodiny. Po dobu zásahu musela na místě pracovat také hlídka strážníků městské policie, která řídila dopravu v centru města.

Při zásahu nebyl nikdo zraněn. Havárii vodovodu na místě řešila skupina pracovníků vodáren. Vodou bylo poškozeno zdivo na starých nebo neomítnutých sklepních stěnách a uložené věci v zaplavených sklepech.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet