Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po čelním střetu skončilo auto v příkopu

Po vzájemném čelním střetu obou osobních aut zablokovalo jedno z nich polovinu vozovky a druhé skončilo v příkopu. Při nehodě utrpěli nejméně dva účastníci zranění, které muselo být ošetřeno přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby.

Dne 12. 8. 2009 v 17:28 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Šumic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že před obcí Šumice došlo ke střetu dvou osobních automobilů zn. Š Octavia combi a VW Golf combi.

Po vzájemném čelním střetu obou osobních aut zablokovalo jedno z nich polovinu vozovky a druhé skončilo v příkopu. Při nehodě utrpěli nejméně dva účastníci zranění, které muselo být ošetřeno přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby. Po poskytnutí první pomoci byli oba odvezeni do nemocnice k další nezbytné péči.

Hasiči byli na místě ze záchranářů jako první. Všichni z vraků už byli venku a následně si je přebírali zdravotníci do své péče. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Do příjezdu hlídky policie hasiči také kyvadlově řídili dopravu na silnici.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost mezi obcí Šumice a Uherský Brod asi na hodinu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet