Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po zásahu airbagem řidič zkolaboval

Po vzájemném střetu obou aut v nájezdu do odbočovacího pruhu a výjezdu z obchvatu došlo ke zranění jednoho řidiče. Toho zranil aktivovaný airbag, který ho udeřil do hlavy. Po vystoupení z vozu se mu otřesem udělalo nevolno, zkolaboval a lehl na silnici.

Dne 14. 8. 2009 ve 14:47 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na obchvatu Uherského Hradiště.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u sjezdu z obchvatu na obec Nedakonice došlo k dopravní nehodě mezi dvěma osobními auty zn. Š Fabia (SK) a Š Octavia.

Jako první pomoc mu poskytl kolemjedoucí řidič, který byl lékař a u nehody zastavil. Vzápětí přijela hlídla policie a hasiči. Hasiči muži na zemi poskytli další pomoc, nasadili mu fixační krční límec a uložili na transportní nosítka. Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byl pacient předán do péče jejího lékaře a následně odvezen do nemocnice.

Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po hlavním tahu I/55.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet