Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři jednotky hasič zasahovaly ve Zbirohu u požáru v dětském pokoji

Hasiči ze stanic Rokycany a Hořovice spolu s jednotkami obcí Zbiroh a Drahoňův Újezd vyjely do ulice Pujmanové ve Zbirohu k požáru bytu.

Po příjezdu první jednotky na místo události bylo průzkumem zjištěno, že z oken bytu v přízemí se valí hustý černý dým. Část výjezdové jednotky okamžitě vytvořila průzkumné družstvo, které provedlo násilný vstup do bytu vyražením dveří a započalo s průzkumem bytu.

Již po vstupu do prostoru byl patrný velký vývin kouře a tepla. Průzkumné družstvo v dýchací technice provedlo průzkum bytu za účelem vyhledání případných přítomných osob a ohniska požáru.

Průzkum na výskyt osob se ukázal jako negativní, ohnisko hasiči nalezli v dětském pokoji, kde hořela postel s nočním stolkem. Hasiči provedli likvidaci požáru za pomoci vysokotlakého proudu vody. Zároveň probíhala evakuace obyvatel z nejbližších bytů, při které hasiči zároveň prováděli kontrolu, zda nedochází k šíření požáru skrytými cestami právě do okolních bytů.

Následně jednotky provedly vynesení ohořelých zbytků nábytku na volné prostranství a na odvětrání bytu a přilehlých prostor nasadili přetlakovou ventilaci. Událost se obešla bez zranění.

Sdílet