Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry, spadané stromy a vosí rojení

V úterý 18. srpna 2009 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje k 22 ohlášeným událostem. Při dopravních nehodách, u nichž bylo třeba zásahu hasičů, byla zraněna 1 osoba.

V úterý 18. srpna 2009 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje k 22 ohlášeným událostem. Při dopravních nehodách, u nichž bylo třeba zásahu hasičů, byla zraněna 1 osoba.

Ilustrační foto





Zásah občanů zabránil dalším škodám

K požáru na stanovišti kontejnerů na odpad do jablonecké Arbesovy ulice vyjeli v úterý 18. srpna 2009 v 11:49 hodin profesionální hasiči HZS LK ze stanice Jablonec nad Nisou. Před příjezdem hasičů se kolemjdoucím občanům podařilo kontejner vyvézt do dostatečné vzdálenosti od ostatních, požárem nezasažených kontejnerů. Hasiči požár zlikvidovali vysokotlakých vodním proudem. Škoda na zasaženém kontejneru byla vyčíslena na 9.100,– Kč, ostatní kontejnery se podařilo uchránit.



Dětský tábor byl odříznut od okolního světa

Žádost o pomoc se zprůjezdněním přístupové komunikace do dětského tábora Babeta u obce Jesenný na Semilsku přijala tísňová linka 112 v úterý 18. srpna 2009 v 07:33 hodin. Profesionální hasiči HZS LK ze stanice Semily nalezli na komunikaci dva padlé vzrostlé stromy. Hasiči ořezali větve a tím zajistili volný příjezd osobních automobilů do tábora.



Vosí rojení v Českém ráji

Vosy ohrožující turisty na Zlaté stezce Českého ráje za arboretem u obce Karlovice – Sedmihorky byly na operační středisko hasičů nahlášeny v úterý 18. srpna 2009 v 18:29 hodin. Jelikož vosy již poštípaly větší počet osob a pokusy povolat na vyřešení situace odbornou firmu selhaly, byla po dohodě s místostarostkou obce na řešení případu povolána jednotka dobrovolných hasičů z Lomnice nad Popelkou, která má jako jediná v oblasti vybavení na likvidaci hmyzu. Jednotka vosí báň zlikvidovala pomocí motorového vysavače.



Info: kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje

 -wap-

Sdílet