Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K bočnímu nárazu motorkáře do osobního vozidla vyjížděli hasiči ze Zbirohu a Rokycan

Jednotka SDH Zbiroh vyjela 4. srpna 2018 v 15:40 k dopravní nehodě motocyklu a osobního automobilu na křižovatku komunikací č. 2342 a č. 234 u obce Sirá. Na místo události dále vyjela jednotka HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany, ZZS Radnice, ZZS Rokycany a SDP Rokycany.

Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že došlo k bočnímu nárazu motorkáře do osobního automobilu. Řidič motocyklu se nacházel na zemi vedle havarovaného osobního automobilu, vlivem nárazu došlo ke sražení přilby.

Zraněný si stěžoval na bolest hrudníku, hlavy a ztížené dýchání. Hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu ZZS jej předali do její péče a asistovali při ošetřování, stabilizaci a následném transportu do vozu ZZS.

Osoby z havarovaného vozidla byly nezraněny, avšak jedna z nich utrpěla šok, proto jí hasiči poskytli psychologickou pomoc. Jednotky dále provedly zajištění místa dopravní nehody, protipožární opatření na havarovaném vozidle a motocyklu a likvidaci úniku ropných produktů z motocyklu.

Po zadokumentování nehody PČR provedli hasiči odtlačení motocyklu mimo komunikaci a konečný úklid komunikace od sorbentu a plastových úlomků z obou vozidel. Havarované osobní vozidlo nepřekáželo bezprostředně provozu, odtah si zajistil majitel sám.

Po dobu záchranných prací byly komunikace č. 2342 a č. 234 obousměrně uzavřeny. Následně byl provoz na komunikacích zprůjezdněn kyvadlově jedním jízdním pruhem, hasiči prováděli řízení provozu.

JSDH Zbiroh
Sdílet