Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící stoh ve Zdeslavi na Rakovnicku

Požár stohu ve Zdeslavi na Rakovnicku byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen ve středu 19. srpna 2009 v 11:05 hodin. Jako první zasahovala JSDH Čistá.

Požár stohu ve Zdeslavi na Rakovnicku byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen ve středu 19. srpna 2009 v 11:05 hodin.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Rakovník s cisternou a posilové jednotky dobrovolných hasičů obce Čistá a Jesenice, celkem se třema cisternami a jedním dopravním automobilem. Současně vyjel k případu i vyšetřovatel požárů z Kladna.

Jako první na místě události zasahovala jednotka dobrovolných hasičů obce Čistá. Vizuálním průzkumem byl zjištěn požár hranatého stohu o rozměrech cca 4×4×4m. Jednotka pomocí lefetové proudnice provedla ochranu okolí, aby se požár nerozšířil na přilehlé posekané pole, případně na nedaleké hospodářské budovy.

Stoh byl stržen a rozhrnut pomocí trhacího háku. Následně se sláma nechala postupně vyhořet pod dozorem dobrovolných hasičů. Hasiči pak provedli pomocí jednoho vodního proudu likvidaci požáru.

Jako příčinu vzniku požáru stanovil vyšetřovatel požárů na místě odhozený nedopalek. Majitel si vyčíslil škodu ve výši 4 tisíc korun. Hasičům se podařilo uchránit majetek v hodnotě 15 tisíc korun.


Info: Lukáš Vejvar – Oddělení ZPP Kladno HZS Středočeského kraje


Zvětšit mapu

-kaw- 
Sdílet