Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič strhl řízení a havaroval do svodidel u mostu

Dne 21. 8. 2009 v 11:24 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Liptálu. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/69, u obce Liptál, došlo k havárii osobního auta zn. Opel Combo.

Dne 21. 8. 2009 v 11:24 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Liptálu. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/69, u obce Liptál, došlo k havárii osobního auta zn. Opel Combo.

Mladý řidič chtěl předjíždět v době, kdy další osobní auto předjíždělo traktor. Aby zabránil střetu, tak strhl řízení a havaroval do silničních svodidel u jednoho z mostků. Při havárii utrpěl řidič tržné zranění na ruce a úder airbagu do hrudníku.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první. Okamžitě se věnovali zraněnému muži, který byl již z vraku auta venku a poskytli mu první předlékařskou pomoc. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byl pacient předán do péče lékaře a po dalším ošetření byl odvezen do nemocnice.

Doprava na hlavním tahu byla značně omezena. Hasiči rychle uvolnili alespoň jeden jízdní pruh a do příjezdu hlídky policie řídili dopravu kyvadlově. Následně si řízení převzali policisté.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla i nadále doprava omezena. Po vyšetření nehody se podařilo provoz obnovit v obou směrech asi po dvou hodinách.


Info: mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wap-

Sdílet