Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kontejneru s odpadem zaměstnal pardubické hasiče

K požáru kontejneru na nákladním automobilu do Černé za Bory vyjížděli pardubičtí hasiči 25. srpna v 15.30 hodin. V kontejneru byly převáženy zbytky a odřezky koberců. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 15.48 hodin a zcela zlikvidován byl v 16.53 hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 25. srpna ve 12.10 hodin zasahovali hasiči z Moravské Třebové na silnici z Moravské Třebové směrem na Mohelnici, kde došlo ke střetu dvou osobních automobilů Mercedes a Opel Astra. Jedna osoba byla zraněna těžce a na místo byl přivolán vrtulník letecké zdravotnické služby. Hasiči transportovali zraněnou osobu do vrtulníku a dále odstranili následky nehody a v 15.56 hodin se vrátili zpět na základnu.

HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice

K požáru kontejneru na nákladním automobilu do Černé za Bory vyjížděli pardubičtí hasiči 25. srpna v 15.30 hodin. V kontejneru byly převáženy zbytky a odřezky koberců. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 15.48 hodin a zcela zlikvidován byl v 16.53 hodin. Požár se obešel bez zranění. Díky rychlému zásahu hasičů se plameny nerozšířily na nákladní automobil. Jelikož se jednalo o odpadní materiál, škoda nevznikla. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností jiskra, která zalétla při rozřezávání koberců do kontejneru.

Ke kolizi traktoru vyjížděla profesionální jednotka hasičů z Pardubic 25. srpna v 16.35 hodin do Starého Hradiště. Traktor se z dosud nejasných příčin ocitl na boku. Přivolaná zdravotnická záchranná služba odvezla do nemocnice zraněnou osobu. Z traktoru unikly provozní náplně. Hasiči je zasypali sorbentem. Událost ze strany hasičů byla ukončena v 17.33 hodin.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet