Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři sta metrů hadic natáhli hasiči ve Zbirohu pří požáru lesní hrabanky, hořelo v nepřístupném te­rénu

Jednotka SDH Zbiroh vyjela 22. srpna 2018 dopoledne s oběma CAS na požár lesa u obce Zbiroh, do místní název „Bukov“. Při jízdě k zásahu posádka CAS 30 T 815–7 nabrala na smluveném bodě oznamovatele, který ji dovedl na místo události.

Požár se nacházel ve velice těžko přístupném terénu. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že hoří lesní hrabanka na ploše cca 40 × 20 metrů a šíří se do mladého porostu.

Jednotka provedla rozvinutí 1 C a 1 D proudu, kdy vytvořené hadicové vedení čítalo na 300 m, a započala s hašením požáru. Posádka CAS 16 MAN byla v danou chvíli odvolána k dalšímu požáru v obci Zbiroh.

Jako posilu si velitel zásahu na místo události vyžádal lesní speciál CAS 15 Mercedes Benz Unimog z požární stanice Rokycany za účelem vetší průchodnosti velice členitým a komplikovaným terénem. Jednotky spolu vzájemně spolupracovaly při likvidaci požáru.

Za pomoci termokamery prolévaly ohniště a po cca 3 hodinách byl požár zcela zlikvidován. Během zásahu byla 1× provedena kyvadlová doprava vody prostřednictvím CAS 30 T 815–7, kdy vodu na místo události dovezla JSDH Cerhovice, která byla přeposlána z dalšího požáru u obce Zbiroh.

Na místo události se dostavil zástupce lesní správy, který si místo události převzal. Na likvidaci požáru bylo spotřebováno 15 000 listrů hasební vody.

JSDH Zbiroh
Sdílet