Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár digestoře a části kuchyňské linky v obci Huslenky

Dne 25. 8. 2009 v 10:53 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v obci Huslenky. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Huslenek a Halenkova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru digestoře v kuchyni domu.

Dne 25. 8. 2009 v 10:53 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v obci Huslenky. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Huslenek a Halenkova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru digestoře v kuchyni domu.

Požár zjistila dcera majitelů, která byla doma. Požáru se nezalekla a svou rázností i rozhodností ho úspěšně zvládla. Nejdříve vypnula elektrický proud a následně hořící digestoř uhasila vodou.

Z hasičů na místo jako první dorazily jednotky dobrovolníků následovány profesionály. Místo požáru bylo hasiči překontrolováno a zajištěno proti případnému dalšímu rozhoření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Požár digestoře vznikl po technické závadě na elektroinstalaci. Požár zničil odsávací zařízení a část linky. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 80.000 Kč.

Hasiči ocenili přístup mladé ženy, která se v počátku požáru nezalekla a správným postupem ho také zvládla. Tím byly uchráněny další nemalé hodnoty majetku v rodinném domě.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet