Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osm jednotek zasahovalo u nočního požár autodílny ve Višňové, kdysi sloužila jako zbrojnice

Požár autodílny způsobil v noci na 28. srpna 2018 škodu ve výši několik stovek tisíc korun. Hořet začalo po 1. hodině v části obce Andělka (Višňová). Požár zničil objekt dílny, která se nacházela v bývalé hasičárně. Vážně poškodil dva traktory, osobní automobil a další vybavení.

Ještě před příjezdem jednotek vybuchla uvnitř budovy jedna acetylenová láhev ze svářecí soupravy (kyslík/acetylen). To podpořilo rozvoj požáru, který se v době příjezdu hasičů nacházel již ve třetí fázi. Byl tedy plně rozvinutý a plameny šlehaly střechou ven.

Na místě zasahovaly jednotky 2. stupně požárního poplachu, celkem dorazili hasiči z osmi jednotek. Hasiči odpojili elektrický proud, nasadili tři útočné proudy vody a vedle hašení samotného požáru se museli soustředit i na ochlazování okolních budov.

Po lokalizaci ještě dlouho dohašovali skrytá ohniska a rozebírali dřevěné konstrukce. Kolem 4. hodiny se jednotky začaly vracet na základny. Událost se obešla bez zranění.

V úterý 28. 8. probíhá na místě zásahu došetřování příčiny požáru a vyšetřovatelé se snaží stanovit výši škody, kterou požár způsobil. Také zde pracuje jednotka ze stanice Liberec a SDH Višňová. Hasiči musí strhnout střechu a zabezpečit objekt a jeho okolí proti pádu ohořelého dřeva či sutin.

Zasahující jednotky: HZS LK stanice Liberec, HZS LK stanice Raspenava, SDH Višňová, SDH Raspenava, SDH Frýdlant, SDH Pertoltice, SDH Habartice, SDH Heřmanice.

Foto: Hasiči Frýdlant & HZS LBK
por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet