Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravě-Porubě narazilo osobní vozidlo do sloupu, dva lidé byli zraněni

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v úterý 28. srpna 2018 dopoledne, u vážné dopravní nehody v Ostravě-Porubě. Krátce před tři čtvrtě na devět byl operačnímu středisku záchranářů ohlášen střet osobního vozidla se sloupem a zranění dvou osob.

Na místo události neprodleně vyjely tři posádky ZZS MSK, a to tým rendez-vous s lékařem, spolu s dvěma skupinami rychlé zdravotnické pomoci.

Sedmasedmdesátiletá žena, která v automobilu cestovala, jevila v době příjezdu záchranářů poruchu vědomí a poraněná hrudníku. Týmy ZZS ji zajistily krčním límcem, uložily do vakuové matrace a po podání léků zahájily transport vážně zraněné do ostravské Fakultní nemocnice.

Při předání ve zdravotnickém zařízení došlo k náhlému selhání všech základních životních funkcí postižené a ta byla do péče lékařů urgentního příjmu předána za probíhající resuscitace.

Jednaosmdesátiletý muž utrpěl poranění hlavy, hrudníku a horní končetiny. Jeho stav charakterizoval zasahující lékař jako středně těžký. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl předán na úrazové ambulanci FN Ostrava.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet