Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Celá chata lehla popelem

K požáru rekreační chaty do katastru obce Nové Strašecí na Rakovnicku byli středočeští hasiči povoláni ve čtvrtek 27. srpna 2009 v 15:02 hodin. Z celodřevěné chaty zůstalo jen torzo. Na místo požáru byla vyslána jedna profesionální zásahová jednotka ze stanice Stochov a tři zásahové jednotky Sborů dobrovolných hasičů obcí Nové Strašecí, Ruda a Rynholec.

K požáru rekreační chaty do katastru obce Nové Strašecí na Rakovnicku byli středočeští hasiči povoláni ve čtvrtek 27. srpna 2009 v 15:02 hodin. Z celodřevěné chaty zůstalo jen torzo.

Na místo požáru byla vyslána jedna profesionální zásahová jednotka ze stanice Stochov a tři zásahové jednotky Sborů dobrovolných hasičů obcí Nové Strašecí, Ruda a Rynholec.

Po příjezdu jednotek na místo události bylo zjištěno, že rekreační chata je v plném rozsahu zasažena požárem. Hasiči na likvidaci požáru použili 3 útočné proudy C. Velké množství hořlavých materiálů, pozdní ohlášení a komplikovaná cesta na místo zásahu spoluzapřičinily rozvoj a nárůst intenzity požáru, který se hasičům podařil zlikvidovat až v době, kdy z chaty zbylo torzo.

Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Vyšetřovatel požárů stanovil dvě možné verze, a to úmyslné či nedbalostní jednání dosud neznámé osoby či osob.

Požárem vznikla majitelkám objektu škoda, předběžně odhadnutá na 100.000,– Kč.


mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů


-swo-

Sdílet