Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana mladé srnky

Již podruhé v jednom měsíci vyjeli ve čtvrtek 27. srpna odpoledne profesionální hasiči z ašské stanice na záchranu zvířete spadlého do nezakryté staré studny. V tomto případě se jednalo o mladou srnku, která uvízla v hloubce asi 2 metry pod zemí a bez pomoci se nemohla dostat ven. Nešťastné zvíře objevila mladá dívka, která šla náhodou kolem a ihned zavolala hasiče. Slečna přesně popsala místo, kde se studna nachází a záchranáři, tak neměli problém k místu dojet do pár minut.

Již podruhé v jednom měsíci vyjeli ve čtvrtek 27. srpna odpoledne profesionální hasiči z ašské stanice na záchranu zvířete spadlého do nezakryté staré studny.

V tomto případě se jednalo o mladou srnku, která uvízla v hloubce asi 2 metry pod zemí a bez pomoci se nemohla dostat ven. Nešťastné zvíře objevila mladá dívka, která šla náhodou kolem a ihned zavolala hasiče. Slečna přesně popsala místo, kde se studna nachází a záchranáři, tak neměli problém k místu dojet do pár minut. S pomocí nastavovacího žebříku byla srnka za chvíli venku a v pořádku byla vypuštěna zpět do přírody.

Zasahující hasiči se pak postarali o zabezpečení studny proti pádu další zvěře a o případu informovali policii.

Hasiči tímto děkují slečně Kovandové, která zvíře našla a přesně věděla jak se zachovat a kam volat, pomohla tak k jeho záchraně.

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-swo-

Sdílet