Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda u Mšece na Rakovnicku

Všechny složky Integrovaného záchranného systému byly vyslány v pátek odpoledne k vážné dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla na silnici 1/16 před obcí Mšec ve směru na Řevničov. Na místo události byla vyslána zásahová jednotka středočeských hasičů ze stanice Slaný s jedním zásahovým automobilem. Po příjezdu hasičů na místo události byla provedeným průzkumem zjištěna vážná dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla.

Všechny složky Integrovaného záchranného systému byly vyslány v pátek odpoledne k vážné dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla na silnici 1/16 před obcí Mšec ve směru na Řevničov.

Na místo události byla vyslána zásahová jednotka středočeských hasičů ze stanice Slaný s jedním zásahovým automobilem. Po příjezdu hasičů na místo události byla provedeným průzkumem zjištěna vážná dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla.

V nákladním vozidle cestovaly dvě osoby, ty byly vyproštěny před příjezdem hasičů. Řidič byl s těžkým zraněním letecky transportován do pražské nemocnice. Jeho spolujezdkyně, která utrpěla lehká zranění byla převezena posádkou záchranné služby k ošetření do slánské nemocnice.

Ve zdemolovaném osobním vozidle byl zaklíněn starší muž. Hasiči okamžitě záhájili vyprošťovací práce pomocí speciální hydraulické vyprošťovací soupravy. Po celou dobu vyprošťování prováděl lékař resuscitaci zaklíněné osobě. Po cca 15 minutách byla osoba vyproštěna. Lékař však konstatoval smrt.

Hasiči provedli protipožární opatření na obou vozidlech a po sbalení technických prostředků se vrátili zpět na základnu. Příčina dopravní nehody je v šetření Policie ČR.

Foto: nprap. Jiří Pospíšil

Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno


-swo-

Sdílet