Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyšplhat na skálu a hasit

Cyklista jedoucí po cestě mezi Bečovem a Mariánskými Lázněmi si v pondělí 31. srpna odpoledne všiml hustého dýmu vycházejícího z lesa vedle silnice a hned to oznámil na tísňovou linku 112. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Toužimi a dobrovolní hasiči z Bečova. Záchranáři po příjezdu na místo zjistili, že oheň na ploše 10×10 metrů je v těžce přístupném terénu na skále a šíří se směrem nahoru, kde stála dřevěná chata a hrozilo, že jí plameny zasáhnou.

Cyklista jedoucí po cestě mezi Bečovem a Mariánskými Lázněmi si v pondělí 31. srpna odpoledne všiml hustého dýmu vycházejícího z lesa vedle silnice a hned to oznámil na tísňovou linku 112.

Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Toužimi a dobrovolní hasiči z Bečova. Záchranáři po příjezdu na místo zjistili, že oheň na ploše 10×10 metrů je v těžce přístupném terénu na skále a šíří se směrem nahoru, kde stála dřevěná chata a hrozilo, že jí plameny zasáhnou.

Jediným možným řešením, jak zabránit šíření požáru, bylo vyšplhat na skálu a pomocí hadicového vedení likvidovat šířící se oheň z vrchu. Pro dostatečnou zásobu vody byli na místo povoláni se svou technikou i dobrovolní hasiči z Horního Slavkova.

Díky téměř horolezeckému výkonu hasičů byl požár lokalizován za 20 minut a úplně zlikvidován za hodinu.

Celá situace se odehrávala nad železničními kolejemi, proto krajské operační a informační středisko informovala České dráhy. Naštěstí byla na trati výluka a nehrozilo, že zasahující hasiče ohrozí projíždějící vlak.

Při události nedošlo k žádnému zranění, škoda také žádná nevznikla.

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje



-swo-

Sdílet