Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič favoritu nepřežil nehodu na Znojemsku

Pětatřicetiletý řidič vozidla Škoda Favorit dne 1. září 2009 zemřel při dopravní nehodě u obce Práče na Znojemsku. Nehoda se stala na silnici I/53 u obce Práče. Řidič Škody Favorit, který jel ve směru od Lechovic do Znojma, se s autem dostal do protisměru, kde se čelně srazil s vozidlem Škoda Octavia Combi.

Pětatřicetiletý řidič vozidla Škoda Favorit dne 1. září 2009 zemřel při dopravní nehodě u obce Práče na Znojemsku. Nehoda se stala na silnici I/53 u obce Práče. Řidič Škody Favorit, který jel ve směru od Lechovic do Znojma, se s autem dostal do protisměru, kde se čelně srazil s vozidlem Škoda Octavia Combi.

Škodu Octavia náraz odmrštil zhruba pět metrů mimo vozovku. Při nehodě byli zraněni 42letý spolujezdec z favoritu i 38letý řidič vozidla Škoda Octavia. Vozidlo Škoda Favorit začalo ve zdemolované motorové části hořet, oheň už před příjezdem záchranářů pomocí ručního hasícího přístroje uhasil okolo projíždějící motorista.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 7.31 hodin, na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice ve Znojmě a dobrovolná jednotka z Prosiměřic. Při příjezdu hasičů již u nehody zasahovali zdravotníci. Řidič favoritu, který byl ve vraku vozidla zaklíněný pod zborcenou palubní deskou, nejevil známky života a lékař konstatoval jeho úmrtí. Hasiči zdravotníkům pomohli při ošetřování obou zraněných a při nakládání spolujezdce z favoritu do vakuových nosítek a do sanitky.

Na autech hasiči udělali protipožární opatření a odpojili baterie. U favoritu, který byl na plynový pohon, odpojili přívod paliva a později plynovou nádrž na přání policistů vypustili. Po vyšetření a zadokumentování nehody z favoritu hasiči pomocí hydraulického nářadí vyprostili tělo řidiče a vrak pomohli naložit k odtahu. Z vozovky uklidili střepy a úlomky.

Ilustrační foto

U dvou nehod dnes ráno hasiči ze stanic v Bauerově a Lidické ulici zasahovali ve Vídeňské ulici v Brně. Hasičům byla v 7.43 ohlášena srážka osobního vozidla a dodávky na souběžné komunikaci s Vídeňskou ulicí. Nehoda si vyžádala jedno zranění, při příjezdu hasičů byl zraněný účastník nehody již v péči zdravotníků, kteří ho převezli do nemocnice. Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření, odpojili baterie a místo předali policistům.

Další nehoda se stala u výjezdu z kruhového objezdu naproti obchodního centra Futurum ve směru do centra města, kde havaroval kamion Volvo a nákladní vozidlo Man s přívěsem. Prudký náraz utrhl kabinu z vozidla Volvo, u vozidla Man byla poškozena zadní část. Třiatřicetiletý řidič kamionu Volvo byl zraněn. Muže, který si stěžoval na bolest na prsou a zraněnou nohu, hasiči spolu se svědky nehody vytáhli ze zdeformované kabiny, poskytli mu předlékařskou pomoc a předali ho přivolaným zdravotníkům.

Únik ropných látek z vozidel nebyl zjištěn, z kamionu Volvo vytekla chladící kapalina a náplň do ostřikovačů skel. Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření, řídili dopravu a vozovku uklidili od střepů.



Ilustrační foto


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet