Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na silnici E551 u Dolního Žďáru došlo k nehodě dvou vozidel, zasahovali i letečtí záchranáři

Na silnici E551 u Dolního Žďáru zasahovaly 8. září 2018 před polednem všechny složky integrovaného záchranného systému u dopravní nehody dvou osobních automobilů. K nehodě byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec, která po průzkumu na místě nehody upřesnila informace.

Jednalo se o nehodu vozů továrních značek Škoda Octava a Škoda Fabia. Při střetu utrpěly zranění tři osoby, které nebylo nutné vyprošťovat. Všechny si převzala ZZS. Jindřichohradecká jednotka provedla u obou aut protipožární opatření odpojením akumulátorů, zasypala unikající provozní náplně sorbentem a zamezila jejich rozšíření do životního prostředí.

Dále hasiči řídili provoz na silně frekventované komunikaci a odkláněli auta na objízdnou trasu. Pro přistání vrtulníku LZS pak zajistili vhodné místo. Po zadokumentování dopravní nehody, odjezdu vozidel ZZS a vrtulníku a po dohodě s Polici ČR se jednotka vrátila na základnu.

Zásah pak pokračoval pro další vozidlo jindřichohradeckých profesionálních hasičů okolo půl třetí odpoledne, kdy hasiči dokončili úklid komunikace.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet