Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Třetí stupeň požárního poplachu byl vyhlášen při požáru ubytovny v Plzni

Jednotky z třetího stupně požárního poplachu zasahují v ulici Borská v Plzni u požáru ubytovny. Na místo dorazilo dvanáct jednotek, při události došlo ke zranění devíti osob, všechny skončily v nemocnici.

Požár byl nahlášen krátce před osmou hodinou ranní, uvedl mluvčí plzeňských hasičů Petr Poncar. Černý kouř byl vidět z celé Plzně.

Z přízemí budovy hasiči vynesli několik tlakových lahví, na místo dorazil evakuační autobus. Evakuováno bylo přibližně 130 osob.

Policisté kompletně uzavřeli Borskou ulici a vytvořili koridor pro plynulý průjezd složek IZS. Na křižovatkách je odkláněna doprava.

ZZS v průběhu zásahu ošetřila dva hasiče. Jeden se vrátil zpět zasahovat, druhý byl odvezen do nemocnice. Šlo o kombinaci přehřáti a vyčerpání, není ohrožen na životě.

Na stanice a zbrojnice byly po poledni povolány zálohy, na místě proběhlo střídání hasičů. Po 13. hodině pak proběhla redukce zasahujících sil a prostředků.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 40 milionů korun.

Odpoledne na místě zůstávají tři jednotky, dohašují a likvidují skrytá ohniska. Přes noc na místě budou jednotky dvě.

12. září 2018

Hasební práce probíhaly do tří hodin ráno, na místě pracují policejní i hasičští vyšetřovatelé. Statik zakázal přístup do části budovy, kde došlo k propadnutí stropu.

Případem se začali zabývat krajští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Zadržený muž (ve věku 71 let) je nyní v policejní cele a ve věci probíhají další úkony trestního řízení.

Na místě činu bylo nalezeno torzo lidského těla, totožnost osoby policisté zjišťují.

Foto: HZS Plzeňského kraje & Policie ČR & čtenáři webu
Sdílet