Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po sérii dopravních nehod ve Zlínském kraji

Dne 2. 9. 2009 vyjížděli opakovaně profesionální hasiči na pomoc po dopravních nehodách, které si vyžádaly naši pomoc a zásah. Při nehodách se zranilo několik osob, v jednom případě došlo k úmrtí.

Dne 2. 9. 2009 vyjížděli opakovaně profesionální hasiči na pomoc po dopravních nehodách, které si vyžádaly naši pomoc a zásah. Při nehodách se zranilo několik osob, v jednom případě došlo k úmrtí.

06:26 – Želechovice nad Dřevnicí

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na pomoc po srážce osoby s autobusem. Hasiči na místě pomohli zdravotníkům s fixací zraněné mladé dívky do vakuových nosítek a s následným naložením do sanitního vozu. Pacientka byla odvezena do nemocnice ve Zlíně k další nezbytné péči a hospitalizaci. Autobus nebylo nutné zabezpečit proti požáru a úniku provozních kapalin. Doprava byla omezena.

07:34 – Uherský Brod

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela na pomoc po těžké dopravní nehodě dvou osobních aut nedaleko motorestu Pepčín. Hasiči přijeli ze záchranářů na místo jako první a okamžitě urgovali příjezd zdravotníků. Jedna osoba zemřela při nehodě na místě, další museli hasiči s těžkým zraněním vyprošťovat. Doprava na hlavním tahu byla nejdříve omezena a následně i zcela zastavena. Najíždějící vozy byly odkláněny policií na objízdné trasy.

Po zadokumentování nehody policií začali hasiči vyprošťovat mrtvé tělo zaklíněné v jednom z vraků, což trvalo asi dvacet minut. Hasiči následně pomohli s naložením vraků na vozy odtahové služby, a to k uvolnění provozu na hlavním tahu. Dopravní omezení trvalo až do desáté hodiny.

07:36 – Jablůnka

Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela na pomoc po dopravní nehodě dvou osobních aut na hlavním tahu ve směru na Bystřičku. Hasiči se věnovali zajištění vraků proti případnému požáru a pomohli s úklidem uniklých provozních kapalin.

07:39 – Chropyně

Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na pomoc po dopravní nehodě u Chropyně. Po příjezdu na místo a prověrkou dalších informací byla událost klasifikována jako planý poplach.


Info: mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wap-

Sdílet