Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Černý kouř se nesl nad Vizovicemi na Zlínsku, hořely staré doskokové matrace

Na hustý černý dým nad Vizovicemi upozornili 16. září 2018 místní občané. Dobrovolní hasiči z Vizovic a Zádveřic – Raková a profesionální hasiči ze stanice Zlín vyjeli do Vizovic do místní části zvané Janova hora, odkud šel dým z již nepoužívaného sportovního hřiště.

Na místě hasiči průzkumem zjistili, že zde hoří staré doskokové matrace. Hasiči ihned nasadili celkem čtyři proudy a v dýchací technice požár hasili. Po lokalizaci požáru požářiště postupně rozebírali a molitan postupně prolévali vodou.

Na místo byl povolán i vyšetřovatel příčin požárů. Ten šetřením zjistil, že zde byli dva mladíci a jeden z nich kouřil. Nedopalek poté hodil do prostoru doskočiště, kde se krátce na to vzňaly doskokové molitany.

Sami se snažili požár uhasit, což se jim nepodařilo, a tak volali tísňovou linku hasičů 150. Příčinou požáru tedy byla nedbalost při kouření. Vzhledem k tomu, že se jedná o již zrušené hřiště, nedošlo zde ke škodě na majetku.

Nakonec hasiči místo zkontrolovali termokamerou a poté se vrátili zpět na své základny. Na místě zůstali na dohlídku místní hasiči z Vizovic.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet