Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda fiatu

Dne 8. 9. 2009 v 00:17 hodin byla jednotka HZS Teplice vyslána do Starých Srbic u Teplic k dopravní nehodě osobního vozidla, aby provedla vyproštění dvou osob. Jednotka vyjela s technikou CAS24 Scania 1+4, RZA Ford Transit 1+1 a VEA 1+0.

Dne 8. 9. 2009 v 00:17 hodin byla jednotka HZS Teplice vyslána do Starých Srbic u Teplic k dopravní nehodě osobního vozidla, aby provedla vyproštění dvou osob. Jednotka vyjela s technikou CAS 24 Scania 1+4, RZA Ford Transit 1+1 a VEA 1+0.

Průzkumem bylo zjištěno, že ve zcela zdemolovaném vozidle jsou uvězněny dvě osoby, z nichž jedna a později i druhá nejeví známky života. Jednotka provedla odstřižení střechy a otevření dveří řidiče za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. Obě osoby nejevící známky života hasiči vyprostili z vozidla a předali záchranné službě, která se v tu chvíli dostavila na místo nehody. Společně se ZZS jednotka prováděla oživovací práce. U jedné osoby lékař na místě konstatoval smrt a druhou osobu se podařilo oživit. ZZS jí následně transportovala do nemocnice. Dále byla provedena protipožární opatření, odpojení akumulátoru. Místo nehody bylo osvětleno agregáty z vozidel RZA a CAS24, dále byla použita řetězová pila k odstranění stromu bránící otevření dveří řidiče. Jednotka provedla nasvícení místa nehody pro zdokumentování PČR a pomohla naložit havarované vozidlo na odtahovou službu.

Info: ppor. Jiří Sehnal CPS Teplice


Více foto na http://www.hasici-teplice.cz

 -wap-

Sdílet