Pátek 11. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Únik motorové nafty v Příboře

V úterý 8. září v 16:45 hodin byl na operační středisko hasičů nahlášen únik motorové nafty v Příboře na Jičínské ulici. Na místo události byla neprodleně vyslána jednotka profesionálních hasičů z Nového Jičína s prvním zásahovým vozem a chemickým automobilem, dále byla povolána jednotka dobrovolných hasičů z Příbora.

-swo-V úterý 8. září v 16:45 hodin byl na operační středisko hasičů nahlášen únik motorové nafty v Příboře na Jičínské ulici. Na místo události byla neprodleně vyslána jednotka profesionálních hasičů z Nového Jičína s prvním zásahovým vozem a chemickým automobilem, dále byla povolána jednotka dobrovolných hasičů z Příbora.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že z odstaveného kamionu uniká nafta do půdy. Hasiči začali unikající pohonné hmoty jímat do záchytných nádržek, zbytek nafty z proražené nádrže odčerpali pomocí membránového čerpadla do sudu. Do příjezdu jednotek na místo události uniklo do půdy staveniště asi 50 litrů nafty, která byla zasypána sorbentem. O události byl informován odbor životního prostředí ORP Kopřivnice.

Info: HZS Nový Jičín www.hasicinj.cz


-swo-


Sdílet