Pátek 11. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po dvou dopravních nehodách ve Zlíně

Dne 10. 9. 2009 v 10:09 a v 10:27 hod. byli hasiči opakovaně požádáni o pomoc po dopravních nehodách na ul. Sokolská ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nejdříve došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Renault Laguna a zdravotnickým převozovým vozem zn. VW Tranzit. O chvíli později došlo k havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Řidička osobního auta nejdříve zezadu narazila do vozidla zdravotníků, kteří převáželi asi dvě osoby. Po nárazu došlo ke zranění jedné převážené osoby v sanitním voze a na místo musela vyjet posádka zdravotnické záchranné služby. Zraněný byl přeložen do druhého vozu a odvezen k vyšetření. Ostatní účastníci této dopravní nehody vyvázli bez zranění.

Hasiči na místo přijeli k zajištění vraků proti případnému požáru a k likvidaci uniklých provozních kapalin. Jen o pár minut později byla hlášena další událost na ul. Sokolská a jen asi 150 metrů od této nehody.

Řidička osobního auta měla závadu na vozidle a došlo k postupnému úniku paliva z nádrže. Žena vozidlo odstavila u krajnice a vyžádala si pomoc. Hasiči museli znečištěnou vozovku zasypat sorbenty.

Omezení na frekventované silnici trvalo asi hodinu. Doprava byla částečně regulována hlídkou policie. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému se tvořila malá kolona najíždějících vozů.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet