Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Uchráněná hodnota při požáru: 80 milionů Kč

Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří v hale o rozměrech zhruba 80 krát 50 metrů, kde je umístěn dopravní pás s rašelinou a další směsí. Dopravní pás byl ve zkušebním provozu a probíhaly tam svářečské práce.

Šest hasičských jednotek vyjelo v pátek 11. září 2009 v podvečer k ohlášenému požáru v hale v areálu firmy zabývající se výrobou hnojiv, substrátů, travních směsí apod. v Říkově na Náchodsku.

Požár byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen v 18:25 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře, dobrovolní hasiči z Říkova, Nového Města nad Metují, Jaroměře, České Skalice a Velké Jesenice.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří v hale o rozměrech zhruba 80 krát 50 metrů, kde je umístěn dopravní pás s rašelinou a další směsí. Dopravní pás byl ve zkušebním provozu a probíhaly tam svářečské práce. Ty byly s největší pravděpodobností příčinou vzniku požáru, když žhavé okuje po sváření zapálily gumový pás a další hořlavé části dopravního pásu.

Hasiči uvnitř haly zasahovali v dýchacích přístrojích a požár lokalizovali v 18:53 hodin. Za dalších 50 minut se podařilo požár zlikvidovat a odvětrat zakouřené prostory. Požár poškodil vybavení kolem násypníku, elektroinstalaci i samotný dopravní pás. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 380 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 80 milionů korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: požární stanice Jaroměř

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet