Pátek 11. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo skončilo po nehodě v lese

Dne 15. září v 9.14 hodin zasahovali chrudimští hasiči a dobrovolní hasiči z Dašic u nehody nedaleko Hrochova Týnce. Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že zraněná řidička byla již mimo vozidlo a v péči zdravotnické záchranné služby. Jednotka hasičů pomohla s naložením pacientky do sanitky a zabezpečila vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní.

HZS Pardubického kraje, stanice Holice

Dne 14. září v 17.37 hodin vyjížděli hasiči z Holic k dopravní nehodě čtyř vozidel do Horních Ředic. Při nehodě byly zraněny dvě osoby. Došlo zde ke střetu nákladního vozidla, traktoru a dvou osobních vozidel. Do příjezdu policistů hasiči řídili dopravu. Dále zajistili vozidla standardně proti požáru a úniku provozních náplní.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 14. září v 18.46 hodin zasahovali profesionální hasiči z Chrudimi a dále dobrovolní hasiči z Heřmanova Městce, Načešic a Choltic u požáru stavební buňky v Heřmanově Městci. Buňku obýval bezdomovec, který si zde topil v kamnech na tuhá paliva a měl kouřovod v těsné blízkosti hořlavé stěny buňky. Tepelným sáláním z kouřovodu došlo ke vznícení hořlavé stěny. Díky včasnému zpozorování byl požár uhašen s tím, že se rozšířil na plochu zhruba jeden metr. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden tisíc korun. Uchránit se podařilo hodnoty ve výši 10 tisíc korun (vzhledem ke stáří stavební buňky).

Dále zasahovali hasiči z Chrudimi a Chrasti ve 21.30 hodin u požáru laminátového kontejneru na plastový domovní odpad v Chrasti. Požár pravděpodobně vznikl od odhozeného nedopalku cigarety do suché trávy u kontejneru. Škoda vzniklá požárem činí 15 tisíc korun. Uchránit se podařilo sousední kontejner 15 tisíc korun.

Dne 15. září v 9.14 hodin zasahovali chrudimští hasiči a dobrovolní hasiči z Dašic u nehody nedaleko Hrochova Týnce. Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že zraněná řidička byla již mimo vozidlo a v péči zdravotnické záchranné služby. Jednotka hasičů pomohla s naložením pacientky do sanitky a zabezpečila vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní. Po vyšetření nehody Policii ČR jednotka rozřezala přeražené stromy a odklidila je z vozovky. Dále vyprostila vozidlo z lesa a odtáhla ho mimo vozovku. Poté provedla úklid vozovky a odstranila uniklé provozní náplně.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet