Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě byl zraněn motorkář

Profesionální hasiči z Nového Bydžova vyjeli v 16:08 hodin k dopravní nehodě motocyklu na silnici mezi obcemi Šaplava a Kouty na Hradecku. Řidič motocyklu zn. ČZ 175 skončil po průjezdu pravotočivou zatáčkou v příkopu. Muž utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice.

Kamion se srazil s plně obsazeným autobusem

Včera 15. září 2009 ráno došlo na hlavní silnici mezi Hradcem Králové a Jičínem k dopravní nehodě nákladního vozidla a autobusu. Při nehodě byla lehce zraněna mladá dívka, kterou převezla záchranná služba k ošetření do nemocnice. Na místo v 07:30 hodin vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové s technickým automobilem a cisternou.

Třiadvacetiletý řidiči nákladního vozidla Volvo nestačil včas zareagovat na stojící autobus na zastávce u odbočky na Břízu, strhl řízení a bokem tahače a částí návěsu narazil do zadní levé části autobusu. V autobusu v té době cestovalo na šest desítek pasažérů. Mladá dívka, sedící na zadním sedadlech, utrpěla lehčí zranění a byla převezena do nemocnice. Ostatní cestující vyvázli bez zranění, nastoupili do jiných autobusů a odjeli. Hasiči po příjezdu na místo zkontrolovali autobus a nákladní vozidlo, zda nedochází k úniku provozních kapalin.

Po zadokumentování místa nehody Policií ČR pomohli se zajištěním odtahu autobusu. Nákladní vozidlo odjelo po vlastní ose mimo hlavní silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Těžké zranění motorkáře na dálnici D11

K vážné dopravní nehodě vyjeli včera 15. září 2009 tři minuty po šestnácté hodině na dálnici D11 dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. K nehodě došlo na 67,5. kilometru dálnice ve směru na Hradec Králové. Třicetiletý řidič nákladního vozidla Iveco zřejmě začal předjíždět v době, kdy byl v levém jízdním pruhu již předjížděn motocyklem zn. Suzuki.

Třiadvacetiletý řidič motorky byl po srážce odhozen na kovová středová vozidla a utrpěl vážná zranění. V bezvědomí a s devastujícím zraněním nohy byl letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové. Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění. Hasiči zabezpečili místo události a zajistili motocykl proti požáru. Dálnice v místě nehody byla více jak dvě hodiny uzavřena a Policie ČR odkláněla dopravu na dálniční přivaděč přes Chlumec nad Cidlinou a Nové Město. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Další zranění motorkáře po dopravní nehodě

Profesionální hasiči z Nového Bydžova vyjeli v 16:08 hodin k dopravní nehodě motocyklu na silnici mezi obcemi Šaplava a Kouty na Hradecku. Řidič motocyklu zn. ČZ 175 skončil po průjezdu pravotočivou zatáčkou v příkopu. Muž utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. Hasiči pomohli záchranné službě s uložením zraněného do vakuových nosítek a transportem do sanity. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: požární stanice Nový Bydžov

U nákladního vozidla začalo hořet kolo

Profesionální hasiči z Nového Bydžova byli v 19:32 hodin přivoláni k nemocnici v Novém Bydžově, kde mělo dojít k požáru nákladního vozidla. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že došlo k zahoření u předního kola nákladního vozidla Iveco. Počínající požár disku kola uhasil řidič vozidla ručním hasicím přístrojem ještě před příjezdem hasičů. Zahoření zřejmě způsobily zablokované brzdy u předního levého kola. Hasiči zkontrolovali vozidlo a místo předali majiteli firmy. Hmotná škoda na vozidle nevznikla.

Foto: požární stanice Nový Bydžov


V Krkonoších se zranila turistka

Včera 15. září 2009 v odpoledních hodinách se v Peci pod Sněžkou v Krkonoších zranila starší žena. K úrazu došlo v těžko přístupném místě zhruba 300 metrů od Luční boudy. Žena cizí státní příslušnosti si podle všeho zlomila nohu při vycházce. Ke zraněné ženě se jako první dostali členové Horské služby, kteří jí poskytli neodkladnou pomoc. K nehodě došlo v prudkém svahu a těžko přístupném terénu, proto byl na místo povolán vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové a hasič – letecký záchranář, který je vycvičen pro práci v podvěsu různých typů vrtulníků.

Vrtulník přistál u Luční boudy a letecký záchranář v podvěsu byl přepraven k místu nehody. Zraněnou ženu v nosítkách připevnil do podvěsu a přepravil zpět k Luční boudě. Žena byla přeložena do vrtulníku a transportována do nemocnice v Trutnově.



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje



-swo-

Sdílet