Pátek 11. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Od hořícího přístřešku vzplála půda a střecha domku

Půdu a střechu rodinného domku dnes 16. září 2009 v noci zasáhl požár v Horních Bojanovicích na Břeclavsku. Oheň podle dosud zjištěných poznatků vzplál v přístřešku s uskladněným dřevem. Odtud se rozšířil na půdu plnou sena. Spící obyvatele domku probudil praskot požáru ve chvíli, kdy plameny zasáhly téměř celou půdu a střechu domku a oheň ohrožoval také sousední domy.

Půdu a střechu rodinného domku dnes 16. září 2009 v noci zasáhl požár v Horních Bojanovicích na Břeclavsku.

Ilustrační foto Petr Svoboda

Oheň podle dosud zjištěných poznatků vzplál v přístřešku s uskladněným dřevem. Odtud se rozšířil na půdu plnou sena. Spící obyvatele domku probudil praskot požáru ve chvíli, kdy plameny zasáhly téměř celou půdu a střechu domku a oheň ohrožoval také sousední domy.

Hlášení o požáru krajské operační a informační středisko HZS přijalo ve 3.41 hodin, na místo vyjely čtyři jednotky hasičů – profesionální jednotka ze stanice v Hustopečích a dobrovolní hasiči z Horních Bojanovic, Velkých Pavlovic a Klobouk.

Oheň se jim podařilo dostat pod kontrolu ve 4.06 hodin. Protože ale hasiči museli rozebírat konstrukci přístřešku a střechy a dohašovat skrytá lokální ohniska hoření, likvidaci požáru ukončili až po dalších více než dvou hodinách. Kromě hašení požáru hasiči před ohněm chránili také okolní domy.

Požár se obešel bez zranění, oheň však půdu a střechu staršího rodinného domku zničil. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS, který způsobenou škodu předběžně odhadl na 170 tisíc korun. Zásah hasičů zabránil rozšíření požáru na okolní domy v řadové zástavbě a uchránil tak majetek za dva miliony korun.


Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet