Pátek 11. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda na Rakovnicku

Dne 23. 9. 2009 v 10:00 hodin byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Beroun k dopravní nehodě s vyproštěním na silnici mezi Nižborem a Lány poblíž zámku Dřevíč.

Na místo vyjela s technikou RZA VW Transportér, CAS 20 IVECO 4×4 a VEA HYUNDAI. Po příjezdu na místo nehody bylo zjištěno, že se jedná o střet osobního vozidla ŠKODA FELICIA a tahače s návěsem DAF. Osobní automobil byl na pravém boku v příkopu a jeho osádka starší pán s paní a jejich pes-německý ovčák byli mimo vozidlo. Jejich vyproštění z havarovaného vozu provedli řidiči okolo jedoucích vozidel před příjezdem JPO.

Velitel zásahu ihned po dojezdu na místo nehody upřesnil místo události, zranění obou cestujících a nařídil provedení před lékařské pomoci oběma zraněným. Na místě nehody zasahovaly dvě posádky ZZS z Berouna a Rakovníka, které si pro těžce zraněného řidiče povolaly vrtulník LZS. Řidič Felície byl v bezvědomí letecky přepraven do Ústřední vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích. Jeho spolujezdkyně byla ošetřena a převezena do nemocnice v Berouně.

Na místo nehody byla povolána JSDH Králův Dvůr, která se specializuje na odchyt psů. Otřesený a nervózní pejsek byl zajištěn a předán příslušníkům městské policie Rakovník, kteří zajistili jeho veterinární ošetření a umístění do psího útulku.

Po zadokumentování nehody příslušníky PČR provedla JPO převrácení Felície na kola a protipožární opatření na vozidle.

Příčina dopravní nehody je v šetření PČR.

por. Ing. Milan Provazník
oddělení zjišťování příčin požáru
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje
územní odbor Beroun

-kow-

Sdílet