Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pomáhali zraněným u nehody pěti vozidel mezi Starou Vsí nad Ondřejnicí a Petřvaldem

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v pátek 9. 11. 2018 odpoledne až do večerních hodin u nehody pěti osobních automobilů na silnici I/58 mezi Starou Vsí nad Ondřejnicí (okres Ostrava-město) a Petřvaldem (okres Nový Jičín).

Vyžádala si zranění pěti osob, z toho jednoho dítěte. Hasiči mu dali pro uklidnění plyšového dráčka Hasíka, stejně jako dalším dvěma nezraněným dětem z jiných havarovaných aut.

​Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v pátek před patnáctou hodinou. Na okraj Staré Vsi nad Ondřejnicí (ve směru na Mošnov) vyjely dvě ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – Jih a Zábřeh.

Týmy záchranářů ošetřovaly celkem pět osob. Všechny byly při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Jednalo se o tři ženy a jednoho muže ve věkovém rozpětí dvaatřicet až třiačtyřicet let. Utrpěli středně těžká nebo těžká poranění v oblasti hrudníku, končetin a páteře. Středně závažně byla zraněna rovněž devítiletá dívka.

Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli pacienti sanitními vozidly transportováni na úrazové ambulance Fakultní a Městské nemocnice v Ostravě.

řekl nám mluvčí zdravotníků Lukáš Humpl.

​Hasiči zajistili místo nehody a zabezpečili havarovaná vozidla, která zůstala stát na silnici či na krajnici, před případným požárem. Pomáhali s transportem zraněných osob do sanitek ZZS MSK. Na únik provozních kapalin (pouze na silnici) z několika aut použili nasákavý sorbent, který později uklidili.

​Po dobu hasičského zásahu byla silniční doprava odkloněna v obou směrech.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet