Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za Zbirohem ve směru na Kařez zasahovali hasiči u nehody osobního vozidla, bylo na střeše

Jednotka SDH Zbiroh vyjela 19. listopadu 2018 v 6:43 společně s jednotkou HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany, ZZS Radnice a SDP Rokycany k dopravní nehodě osobního automobilu na komunikaci č. 235 za obcí Zbiroh ve směru na obec Kařez.

Po příjezdu jednotky na místo události bylo průzkumem zjištěno, že osobní automobil se nachází na střeše a blokuje celou šíři komunikace. Zraněná osoba se nacházela při příjezdu jednotky mimo vozidlo a byla jí poskytována první pomoc od kolemjedoucích řidičů.

Hasiči osobu uložili do vozidla RZA, kde jí poskytli vzhledem k venkovní teplotě, která atakovala bod mrazu, tepelný komfort a provedli základní vyšetření, kterým bylo zjištěno, že osoba utrpěla lehké poranění v oblasti dolní končetiny, jejíž ošetření již provedli náhodně projíždějící řidiči.

Po příjezdu ZZS předali hasiči zraněnou osobu do její péče. Jednotka provedla zajištění místa dopravní nehody, protipožární opatření na havarovaném vozidle a likvidaci uniklých provozních kapalin z vozidla.

Po příjezdu jednotky HZS Rokycany a PČR spolu složky vzájemně spolupracovaly. Po dohodě s velitelem jednotky HZS Rokycany se tato vrátila zpět na základnu a událost si převzala jednotka Zbiroh.

Po zadokumentování nehody PČR provedli hasiči odtlačení vozidla do jednoho jízdního pruhu, čímž mohl být provoz na komunikaci cca po 1 hodině obnoven kyvadlově.

Po příjezdu odtahové služby asistovali hasiči při naložení havarovaného vozidla a provedli konečný úklid komunikace spočívající v likvidaci uniklých provozních kapalin z vozidla a zametení komunikace od střepů a dalších poničených částí vozidla.

V průběhu zásahu s nastupujícím svítáním bylo zjištěno, že v pravotočivé zatáčce před místem nehody se nachází skvrna PHM o šířce cca 2 metry a směřuje jak k obci Zbiroh, tak v opačném směru k obci Kařez a pravděpodobně nesouvisí se vzniklou dopravní nehodou.

Jednotka provedla zasypání ropné skvrny za pomoci sorbentu v délce cca 200 m. Vzhledem k nedostačujícím prostředkům na místě události povolal velitel zásahu na místo události SÚS Plzeňského kraje za účelem další likvidace ropné skvrny.

Po odstranění následků dopravní nehody byl úsek s ropnou skvrnou po dohodě s pracovníky SÚS označen dopravním značením pro snížení rychlosti.

Po zhruba dvou hodinách byla komunikace č. 235 opět plně zprůjezdněna.

JSDH Zbiroh
Sdílet