Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Papež, jídlo na plotně a hořící tráva

Jednotka HZS SŽDC Praha během včerejšího svátečního dne likvidovala na území hlavního města dvě mimořádné události a asistovala u návštěvy papeže ve Staré Boleslavi.

Jednotka HZS SŽDC Praha během včerejšího svátečního dne likvidovala na území hlavního města dvě mimořádné události a asistovala u návštěvy papeže ve Staré Boleslavi.





Asistence na Proboštské louce při zajištění návštěvy papeže Benedikta XVI.

Jednotka HZS SŽDC Praha vyjela v pozdních večerních hodinách dne 27. 9. 2009 do Staré Boleslavi, kde v areálu Proboštské louky, která následující den hostila papeže, došlo k uvíznutí kamionu v bahně. Na jeho vyproštění nestačilo několik nákladních automobilů včetně terénního speciálu HZS a tak byl na místo povolán vyprošťovací tank pražských drážních hasičů. Po vyproštění kamionu bylo operačním střediskem HZS rozhodnuto, že tank s osádkou na místě zůstane i 28. 9. 2009 pro zajištění místa, tedy po celou dobu konání mše.

Požár bytu, ze kterého se vyklubal spálený guláš

Dne 28. 9. 2009 v 17.54 hod. byl na operační středisko HZS SŽDC Praha ohlášený požár bytu v objektu ubytovny SŽDC v ulici Nad Slávií v desáté městské části. Na místo vyjela jednotka s CAS 24 Mercedes a CAS 32 Tatra. Po příjezdu k události bylo průzkumem v dýchací technice zjištěno, že se jedná o spálené potraviny na sporáku, které nechala uživatelka bytu bez dozoru a odešla neznámo kam. Hasiči provedli za pomoci nastavovacích žebříků přes okno vstup do bytu, spálený hrnec byl vyhozen ven, kde byl džberovou stříkačkou doutnající zbytek jídla uhašen. Byt byl poté přirozeně odvětrán.

Noční hořící tráva u strašnického Tesca

Dne 28. 9. 2009 ve 22.18 hod. byl na operační středisko HZS SŽDC Praha ohlášený požár travního porostu u trati mezi žst. Malešice a žst. Hostivař, z trati je prý vidět na Tesco. Přesnější určení se z volajícího bohužel nepodařilo dostat, neboť událost oznámil prostřednictvým výpravčího okolojdoucí strojvedoucí vlaku. Jednotka vyjela s CAS 24 Mercedes do Strašnic, kde se zmíněný OD Tesco nachází a u něj vede i železniční trať. Po několika minutách pěšího průzkumu byl požár nalezen, avšak cisterna díky příjezdu z opačné strany stála od něj daleko, což však nemohl nikdo vědět, když de facto nebyla udána žádná přesnější adresa. Během chvilky CAS přejela do zadního traktu hypermarketu Tesco a následně byl požár travin a křoví o rozměrech 15×10 m likvidován vysokotlakým proudem.

-wap-

Sdílet