Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár osobního vozidla zaměstnal dvě jednotky hasičů

K požáru osobního vozidla vyjeli dne 30. září 2009 odpoledne profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Police nad Metují. Osobní vozidlo zn. Škoda 120 začalo hořet v ulici K Sídlišti v Polici nad Metují – Velké Ledhuji. Požár zasáhl motorový prostor a poničil část interiéru.

Hradec Králové

Královéhradečtí hasiči byli v 07:38 hodin přivoláni k hromadné nehodě čtyř osobních vozidel na Pražské třídě v Hradci Králové. Řetězová nehoda si vyžádala dvě zraněné osoby, které záchranná služba převezla k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem vyjeli v jedenáct hodin dopoledne k dopravní nehodě, ke které došlo na hlavní silnici z Hradce Králové do Třebechovic pod Orebem u obce Nepasice. Osobní vozidlo zde sjelo mimo silnici. Nehoda se obešla bez zranění.

Jednotka dobrovolných hasičů z Plácek byla přivolána k odstranění nebezpečného hmyzu ve Dvorské ulici v Hradci Králové – Svobodných Dvorech. Hasiči po provedeném průzkumu neobjevili žádný roj nebezpečného hmyzu.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí a Vamberka byli krátce po třetí hodině ráno přivoláni do areálu závodu Esab na Smetanově nábřeží ve Vamberku, kde došlo k požáru stavební buňky. Hasiči dostali požár pod kontrolu během půl hodiny. Uhasit plameny se společně s hasiči pokoušeli také zaměstnanci závodu. Požár se podařilo zlikvidovat po čtvrté hodině ráno. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Hmotná škoda na poničené buňce byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli k odstranění stromu, který blokoval silnici č. 307 u obce Chvalkovice. Hasiči strom rozřezali a odklidili ze silnice.

K požáru osobního vozidla vyjeli včera odpoledne profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Police nad Metují. Osobní vozidlo zn. Škoda 120 začalo hořet v ulici K Sídlišti v Polici nad Metují – Velké Ledhuji. Požár zasáhl motorový prostor a poničil část interiéru. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada. Hmotná škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 3 tisíce korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.
foto: požární stanice Náchod

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli k odstranění naftové skvrny, která se rozprostírala v délce několika desítek metrů po silnici mezi Třebihoští a Horním Dehtovem. Hasiči na místo povolali pracovníky Správy a údržby silnic, kteří vozovku očistili. Dopravu v místě řídila Policie ČR.

Královédvorští hasiči byli ve 13:14 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Třebihoští a Horním Dehtovem. Osobní vozidlo zn. Ford Mondeo vyjelo ze silnice a převrátilo se na střechu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a úniku provozních kapalin a převrátili jej zpět na kola.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Hořic byli krátce po osmé hodině ráno přivoláni k otevření dveří bytu v Hořicích. Po otevření byla uživatelka bytu převezena záchrannou službou do nemocnice.

Odpoledne hasiči z Hořic otevírali dveře bytu v ulici Pod Lipou v Hořicích.

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína vyjela k dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Újezdem pod Troskami a Čímyšlí. Při nehodě došlo k lehkého zranění řidiče, který byl ošetřen záchrannou službou a ponechán na místě události. Hasiči zabezpečili havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli včera odpoledne profesionální hasiči z Nové Paky. Řidič osobního vozidla Škoda Favorit Combi vyjel u Pecky mimo vozovku, narazil do zábradlí a betonového mostku u silnice a skončil v příkopu. Jedna osoba ve vozidle byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Zasahující hasiči zajistili automobil proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
foto: požární stanice Nová Paka

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-swo-

Sdílet