Pátek 11. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři muži utrpěli při nehodě vážná zranění

Dne 5. 10. 2009 v 07:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké havárii dodávky u obce Střílky. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Koryčan

Dne 5. 10. 2009 v 07:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké havárii dodávky u obce Střílky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Koryčan. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Střílky a Lískovec došlo k velmi těžké havárii dodávky zn. Renault Master.

Řidič těžce havaroval mimo vozovku, kde se v poli převrátil na bok. Ve voze cestovalo celkem pět osob, přičemž tři se vážně zranily. Při havárii jeden z pasažérů vypadl a převrácená dodávka ho zavalila.

Mezi prvními na místě začal pomáhat řidič nákladního auta, který jel kolem nehody a zastavil. Pomocí popruhů byla dodávka převrácena zpět na kola a zraněný muž byl vyproštěn. Na místo vyletěl vrtulník letecké záchranné služby z Brna.

Ze záchranářů na místo jako první dorazili dobrovolní hasiči z Koryčan, kteří se okamžitě zapojili do poskytování první pomoci. Následně přistál vrtulník a dorazili profesionální hasiči. Těžce zraněný muž, který byl zavalen dodávkou, byl naložen na nosítka a letecky transportován do Brna. Přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby se starala o další zraněné a po jejich ošetření je odvezla do nemocnice v Kroměříži.

Po pomoci zdravotníkům museli hasiči zajistit vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Havárii na místě šetřila policie. Odtažení vraku auta si zajistí majitel sám.

Info: HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet